Áruházkereső Akciós újság Tesco Youtube Google Play Appstore
Főznijó Szabadidő Baba Egészség Utazás Pénzügyi szolgáltatás Saját termékek Katalógus értékesítés Grocery Home Shopping

A szavazás lezárult! Tekintse meg a végeredményt:

Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség (Mátsz)
459 szavazat
Pomázi Állatvédő és Állatsegítő Egyesület
474 szavazat

Kérjük a szavazáshoz fogadja el az adatvédelmi szabályzatát!

Kérjük a szavazáshoz fogadja el a promóció részvételi feltételeit és a nyereményjáték szabályzatot!

A szavazáshoz és a sorsolásban való részt vételhez kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség (Mátsz)
459 szavazat

Úgy gondoljuk, hogy 2-7 osztályos tanulók számára, ebben a fogékony korban fokozottan fontos a természet és állatvilág szeretetére és ismeretére való nevelés és a felelős állattartás népszerűsítése. Az eddig használt tantervekben a környezet és természetvédelmi oktatás keretein belül ez a téma nem került megoldásra. További problémát jelent, hogy tapasztalataink szerint a hátrányos helyzetű idősek és kiskorúak elleni agresszió első jelei az állatokkal kapcsolatos magatartásformákban jelentkezik. Ezért úgy véljük, hogy szemléletformálási törekvésünk, mely az állatok ismeretét és védelmét célozza, közvetlenül kapcsolódik a szociális hátránnyal küzdők oktatásához. Ennek érdekében szeretnénk minél több helyre eljuttatni az állatvédelmi ismereteket.

Az állatok és viselkedésük megismerése, különösen az ember közelében élő háziállatokra vonatkozóan a városi környezetben élő gyerekek számára igen fontos. A korszerű szemléletformálás és a felelős állattartás alapelveinek megismerése a vidéki gyerekek számára is újdonságot és előnyt jelent. Az ismeretek megszerzése általános iskolás korban felkészíti a tanulókat az állattartással kapcsolatos problémákra, veszélyhelyzetek elhárítására és a felelős állattartás elveinek betartására. Az állatokkal való bánásmódban jól informált gyerekek a családban is terjeszthetik a felelős állattartás elveit.

Programok szervezése oktatásban résztvevő osztályok számára:
Menhelylátogatás, kutyasétáltatás: az állatvédelmi oktatást segíteni tudjuk további élmények és tapasztalatok szerzése érdekében a Szövetség tagszervezeteinek menhelyeire szervezett látogatásokkal. A menhelyek általában Budapest, és a nagyobb városok külső körzeteiben helyezkednek el. A látogatás során a tanulóknak módja van részt venni a kutyák sétáltatásában, etetésében és ápolásában és ezzel közvetlen tapasztalatot szereznek állatokkal való közvetlen bánásmódról.

A Fővárosi Állatkerttel, és más Állatkertekkel való együttműködésünk lehetővé teszi, hogy a tanulók kiterjesszék ismereteiket egy állatkerti látogatások során.

Vetélkedők szervezése iskolán belüli és iskolák közötti csapatok részére, neves napokhoz kapcsolódóan: Föld napja, Virágok, fák napja, Állatok Világnapja, stb.

Az állatvédelmi oktatás néhány hónapos időszaka után a tanulók alkalmassá válnak arra, hogy osztályon belüli, osztályok és iskolák közötti vetélkedőkkel bizonyítsák megszerzett tudásukat.

Pomázi Állatvédő és Állatsegítő Egyesület
474 szavazat

Fő feladatunknak tekintjük a jövő generációjának oktatását. Nagy hangsúlyt fektetünk a szemléletformáló állatvédelmi előadásokra, amelyeket általános iskolások és középiskolások számára tartunk. Elkészült a 2014. évi Tesco pályázat segítségével tantermünk, amit azóta is folyamatosan fejlesztünk. Sok gyerek fordult már meg benne, nem csak oktatásra használjuk, hanem az általános iskolás látogatóink számára klubszoba, ahol társasjátékozhatnak, a középiskolás közösségi munkásaink számára pedig pihenőként üzemel. Szombaton és vasárnap 8-22 gyerek fordul meg nálunk.

Új oktatási terveink megvalósításához lenne szükségünk a pályázat kedvező elbírálására. Tervünk kettős: a kialakított tanteremben/klubszobában a gyerekeknek lehetőséget adunk rajzok készítésére, és cikkek írására. Már eddig is sok rajzot és élménybeszámolót akasztottunk ki a tanterem falára és sokat tettünk közzé a közösségi oldalakon. Lehetne élménybeszámolót írni a menhelyi életről, a kutyákról, az itt végzett munkájukról. Vagy egyszerűen csak papírra vethetnék gondolataikat, tapasztalataikat bármilyen kutyás témakörben. Ezeket a munkákat megjelentetnénk saját újságunkban, amit eddig csak évente kétszer tudtunk kiadni (pénzhiány miatt). Természetesen mi (menhelyi önkéntesek) továbbra is állatvédelmi előadások anyagát és állattartásról szóló cikkeket publikálnánk az újságban. Az évi kétszeri kiadásból havi lappá változtatnánk az újságot, és ezzel együtt a példányszámot és a terjedelmet is megnövelnénk. A terjesztés továbbra is ingyenesen, önkénteseink által történne. A gyerekek számára az „újságírás”, a közösségi élmény megosztása építő jellegű lehet.

Másik tervünk, hogy a hozzánk kijáró gyerekeket szombaton és vasárnap kutyakiképzésre oktassuk. Ehhez megfelelő oktatói háttérrel rendelkezünk, és néhány agility játékot beszerezve a gyerekek és kutyák is élveznék a „kiképzést”.

Terveink megvalósulásával a hozzánk látogató gyerekek olyan tudás birtokába jutnak, amit a későbbiekben úgy a saját, mint a környezetük javára alkalmazhatnak. Számukra hasznos elfoglaltság, és kellemes időtöltés lenne. Hozzájárulhatunk ezzel a jövő nemzedékének helyes állattartási szokásainak kialakításához és a kiegyensúlyozott kutyaneveléshez, a szeretetteljes de határozott kutyakezeléshez.

Mivel az agility játékok tekintetében egyszeri beszerzésekről van szó, az oktatási programunknak nem lesz vége, a projekt addig működik majd, amíg a menhely üzemel. Az újság kiadását havonta tervezzük.

Nyerteseink Részvételi feltételek